header

Dankwoord Zorgcampus

Dankwoord ZorgcampusVoor we beginnen, willen we graag de visie van Zorgcampus met u delen:

“Zorgcampus gelooft dat als mensen echt willen en gemotiveerd zijn, zij door versneld te leren ook eerder hun diploma èn een betaalde baan kunnen halen. Dit kan bereikt worden door een continue begeleiding, zoals huiswerkbegeleiding. Wij gaan uit van de vraag van werkgevers en koppelen deze vraag aan competenties van mensen. Zorgcampus is als organisatie kwaliteitsgedreven en hanteert: “Hoogste Kwaliteit tegen de Hoogste Snelheid”. Levenslang leren betekent zoveel mogelijk ontwikkelen in het eigen sociale systeem binnen de woonwijk en binnen de organisatie waar men werkt.”

Bovenstaande visie hebben wij zelf ervaren, want toen we eenmaal de wil en motivatie hadden, heeft Lionel Amstelveen, directeur van Zorgcampus, veel van zijn kostbare tijd in onze ontwikkeling gestoken. Als directeur kan je veel werk overlaten aan anderen. Tegenwoordig zie je veel televisieprogramma’s, zoals ‘Undercover Boss’, waarbij een directeur undercover gaat om stiekem een kijkje te nemen in zijn organisatie en beoordeeld hoe de onderste lagen, de daadwerkelijke werkvloer van de organisatie ervoor staat. Bij Zorgcampus is dit de dagelijkse realiteit; Lionel Amstelveen neemt altijd de tijd voor zijn personeel en de studenten die bij hem een studie volgen. Hij biedt altijd een luisterend oor en kijkt wat hij binnen zijn mogelijkheden voor jou kan betekenen.

In 2010 begonnen wij als Voorlichters bij Zorgcampus voor de opleiding Voorlichters Perinatale Gezondheid. De opleiding was pittig en dagelijks leerde je dingen bij en bleef je je ontwikkelen. Bij Zorgcampus hebben we geleerd wat het is om dagelijks te geven aan je medemens, om tegen je Ego te vechten en vanuit je ziel zuiver werk te verrichten. Ooit begonnen als studenten bij Zorgcampus, zijn wij nu bezig met het oprichten van een eigen stichting. Zorgcampus heeft heel veel tijd gestoken in onze ontwikkeling. We konden altijd rekenen op advies, begeleiding en we konden coachingsgesprekken aanvragen als we daar behoefte aan hadden.

Ontwikkelingen dankzij Zorgcampus
Organisaties komen niet altijd hun visie na, maar Zorgcampus doet dit wél. We zullen een aantal ontwikkelingen benoemen waaraan Zorgcampus een grote bijdrage heeft geleverd.

Via Zorgcampus kregen wij een baan als Voorlichter Perinatale Gezondheid en werden we ingezet als Voorlichters voor het programma Klaar voor een Kind van het Erasmus MC. In het begin gaven we twee of drie voorlichtingen per week en hadden we een bereik van tien deelnemers per week. Na twee maanden zaten we al op dertig deelnemers en uiteindelijk hadden we zelfs maanden waarin we vijfhonderd deelnemers per maand hadden!

De volgende ontwikkeling was die van Voorlichter Perinatale Gezondheid tot Trainer Interculturalisatie voor professionals in de zorg. Natuurlijk wilden wij ons verder ontwikkelen en zodoende zijn we nu de Stichting Voorlichters Gezondheid aan het oprichten. Er zijn hiernaast nog vele voorbeelden te noemen waarin Zorgcampus heeft bijgedragen.

Praktiseer zelf wat je preekt
Lionel Amstelveen heeft ons geleerd om werk te verrichten vanuit onze ziel, om dagelijks gemotiveerd te blijven, om niet op te geven, om vandaag goed te zijn, morgen nog beter en overmorgen veel beter. Wij zullen wat we van hem hebben geleerd dagelijks blijven praktiseren, want het heeft van ons gelukkige mensen gemaakt.

Lionel Amstelveen, bedankt voor je begeleiding. Je bent voor ons een geschenk geweest. Je was een leermeester, maar boven alles was je ons voorbeeld, want je praktiseert zelf wat je preekt!

Team Voorlichters Perinatale Gezondheid:
Fadua el Bouazzaoui,
Teslime Can
Hoesnia Risouli
Hafida Boukayoua
Noraima Noor
Vanessa Wijngaarden
Kelly de Vries