Dementie

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Dementie is een omschrijving van een complex van verschijnselen waarbij er verandering van gedrag en achteruitgang van de geestelijke vermogens optreedt. Vaak staan geheugenstoornissen op de voorgrond, maar er kunnen ook problemen zijn met andere vaardigheden.

Voorlichting

De eerste verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Meestal geeft de partner of een familielid aan dat er iets niet in orde is. Vaak zijn er subtiele en terugkerende problemen, zoals geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in karakter.

In deze voorlichting geven wij uitleg bij de signalen die op alzheimer of een andere vorm van dementie kunnen wijzen. Deze symptomen kunnen ook een andere oorzaak hebben. Daarom is het verstandig om bij twijfel te overleggen met de huisarts. Alzheimer is een progressieve ziekte. De ziekte neemt steeds verder toe en beschadigt steeds meer hersencellen. Iemand met alzheimer of een andere vorm van dementie kan dingen steeds minder goed onthouden en begrijpen. Hij krijgt ook meer moeite met communiceren en redeneren. De fases die doorlopen worden, zullen ook in de voorlichting toegelicht worden. Hiernaast zullen we ook uitleggen hoe Alzheimer te herkennen is, wat risicofactoren zijn en hoe de diagnose en behandeling verlopen.

Dementie

U wilt een voorlichting op maat?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.