LVB – GGZ problematiek

Migranten komen te laat in de zorg. Dat geldt vooral voor de geestelijke gezondheidszorg en zorg bij (licht) verstandelijke beperking. Ook komen er in verhouding veel migrantenjongeren in een justitiële jeugdinrichting terecht. Vaak is er dan ook het vermoeden van een licht verstandelijke beperking.

Voorlichting

Migranten komen te laat in de zorg. Dat geldt vooral voor de geestelijke gezondheidszorg en zorg bij (licht) verstandelijke beperking. Ook komen er in verhouding veel migrantenjongeren in een justitiële jeugdinrichting terecht. Vaak is er dan ook het vermoeden van een licht verstandelijke beperking. Hier zijn allerlei oorzaken voor. Schaamte en schuldgevoel spelen een belangrijke rol bij migranten, maar ook het vinden van de juiste hulp en het contact met hulpverleners kunnen veel beter.

Rotterdam heeft ervoor gekozen om de zorg voor deze kwetsbare groepen te verbeteren door onder meer voorlichting te geven aan migrantenouders over psychiatrische problematiek en licht verstandelijke beperking. Wij als Voorlichters Gezondheid zullen deze voorlichtingen gaan verzorgen. In vier voorlichtingen, met hulp van laagdrempelige methodieken, willen wij de LVB en GGZ problematiek bij migranten onder de aandacht te brengen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

pexels-photo-278312

U wilt een voorlichting op maat?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.