Ons team

Met een enthousiast team van voorlichters verrichten wij onze dagelijkse werkzaamheden.

icon woman

Voorlichter Gezondheid

Fadua el Bouazzaoui

“Als ik één ding mag noemen wat ik heb geleerd tijdens mijn werkzaamheden als voorlichter, dan is het dat zoveel vrouwen, jongeren en ouderen behoefte hebben aan voorlichting over hoe de zorg in Nederland geregeld is. Mijn missie: Neem je medemens bij de hand, deel kennis en maak de weg naar de juiste zorgverlener vrij.”

DSC_0173

Voorlichter Gezondheid

Teslime Can

“Mensen kunnen sommige risicofactoren voor de gezondheid niet of moeilijk zelf beïnvloeden. Dit geldt vooral voor de kwetsbare doelgroepen. Vanuit onze werkzaamheden bij de SVG willen we ons graag richten op het bevorderen van gezondheid en het bestrijden van een ongezonde levensstijl. Neem snel contact met ons op en dan gaan we gaan hier samen iets aan doen.”

DSC_0290

Voorlichter Gezondheid

Hafida Boukayoua

“De jeugd heeft de toekomst. Vanuit de SVG willen we in het bijzonder aandacht aan de jeugd besteden, door ze op een laagdrempelige manier voorlichting te geven over het weerstaan van de dagelijkse verleidingen, het stellen van grenzen en het stimuleren van een gezonde leefstijl. De jeugd kan bij ons aan de slag, om samen het gevoel te delen om iets te betekenen voor je medemens.”

DSC_0287

Voorlichter Gezondheid

Hoesnia Risouli

“Een groot deel van de ziektelast wordt veroorzaakt door psychische aandoeningen. Het gaat hier niet alleen om een depressie of angststoornissen, ook dementie is een groot probleem onder allochtonen. Door preventieve voorlichtingen kan meer inzicht in deze ziektebeelden gegeven worden. Er kan bij herkenning van de ziekte de juiste hulp gevraagd worden.”

DSC_0182

Voorlichter Gezondheid

Kelly de Vries

“Een goede gezondheid begint bij jezelf. Mensen maken zelf keuzes vanuit hun eigen mogelijkheden, motieven en belangen. Dat geldt zowel voor leefstijl als voor het gebruik van (zorg)voorzieningen. De SVG wil mensen begeleiden in het maken van keuzes in een gezonde leefstijl, door betrouwbare en toegankelijke informatie te geven. SVG is in staat deze informatie in verschillende talen en vanuit verschillende culturen en religies over te brengen.”

DSC_0520

Voorlichter Gezondheid

Noraima Noor

“Door onze werkzaamheden voor het programma “Klaar voor een Kind” van het Erasmus MC voelen wij een grotere betrokkenheid om onze kennis over perinatale gezondheid over te dragen om wensouders bewuster te maken over wat zij zelf kunnen doen om de gezondheid van hunzelf en kind te kunnen bevorderen. Wilt u alles weten over Preconceptiezorg, dan bent u bij SVG aan het juiste adres.”

icon woman

Voorlichter Gezondheid

Maria Dam

“Ik heb een verpleegkundige achtergrond en heb gewerkt in een algemeen ziekenhuis (toenmalig Zuiderziekenhuis in Rotterdam), psychiatrisch ziekenhuis (Delta in Poortugaal) en in de thuiszorg (De Vierstroom in Nieuwerkerk aan den IJssel). Vanwege gezondheidsproblemen stopte ik in de zorg en ben ik mij gaan focussen op een andere passie: het schrijversvak. Door bij Voorlichters Gezondheid aan te sluiten kan ik mijn kennis van gezondheid combineren met mijn liefde voor het geschreven woord.”