Reformatorisch Dagblad: Vrouwen tot bloei laten komen

Reformatorisch dagbladReformatorisch Dagblad:
Vrouwen tot bloei laten komen
donderdag 28 april 2016

Koffie, thee, gezelligheid en ontmoeting. Daarvoor kunnen vrouwen terecht bij inloophuis De Paraplu
in Rotterdam-Noord. Een initiatief –dat vijf jaar bestaat– van twee kerken uit de wijk. „Ik vind de filterkoffie hier zo lekker.”

Donderdagochtend,half 11. Vrouwen van verschillende nationaliteiten druppelen binnen bj inloophuis De Paraplu, in de zaal van de christeljke gereformeerde Rehobothkerk in de Agniesebuurt in Rotterdam. De een in spijkerbroek, de ander in lange rok met hoofddoek.

Enkelen ploffen neer in een zithoek waar kofie- en theekannen en twee koektrommels op tafel staan en raken in een geanimeerd gesprek over de wilde haarbos van de Eritrese Ruta.

Anderen lopen direct door naar vrijwilliger Henry, die achter in de zaal vragen beantwoordt over financiën en administratie. Naast de deur staat een orgeltje. Een stapel Bjbels in Gewone Taal ligt bj de open haard.

Vanmorgen zjn twee voorlichters van project Sarah te gast in het inloophuis om te vertellen over borstkanker. Een van hen, Hoesnia Risouli, legt op een interactieve manier uit wat borstkanker is, wie er kans heeft op de ziekte, hoe je borstkanker signaleert en geeft informatie over het bevolkingsonderzoek.

Sommige vrouwen wordt het even te veel als ze het hebben over een geliefde die aan kanker is overleden. Snel worden er wat zakdoekjes doorgegeven.

Lees het hele artikel hier.