Rotterdamse Vrouw van het Jaar 2021!

Vandaag heb ik met blijdschap de award Rotterdamse Vrouw van het Jaar in ontvangst mogen nemen in de categorie Politiek, Maatschappij en Welzijn. Tegelijkertijd vind ik niet dat deze indrukwekkende prijs aan mij alleen toebehoort, want wat ik heb neergezet, heb ik niet alleen gedaan.

Ik ben vanaf het begin door dik en dun gesteund door sterke en inspirerende vrouwen om mij heen. Op persoonlijk vlak is mijn moeder de meest krachtige vrouw die ik ken. Zij inspireerde mij en gaf mij zoveel liefde, dat ik dat kon delen met anderen. Daarnaast mijn dierbare zussen die mij altijd gepusht hebben beter en sterker te worden. En toen ik begon als gezondheidsvoorlichter kreeg ik er meer krachtige familieleden bij: mijn team. Het is niet bloed dat ons verbindt, maar wel liefde, respect en steun. Een verwezenlijking van female empowerment. Mijn team, of ‘mijn meiden’ zoals ik ze noem. Zij bestaan stuk voor stuk uit exceptionele vrouwen, zo verschillend met elk hun eigen kracht, maar toch een eenheid. Zonder hen zou Voorlichters Gezondheid er niet zijn. Zonder hen zou onze stichting nooit in zo’n korte tijd hebben kunnen uitgroeien tot de succesvolle organisatie die zij nu is. En zonder hen, zou ik niet genomineerd zijn voor deze prijs. Daarom behoort deze prijs niet aan mij toe, maar neem ik het in ontvangst namens mijn team en is het een titel die wij samen dragen.

Ik wil alle vrouwen én mannen bedanken die onze stichting vanaf het begin een warm hart toegedragen hebben. Want wij zijn op ons pad als beginnende stichting verschillende vrouwen tegengekomen die in ons geloofden en onze kracht zagen, en ons die gunfactor gaven, waardoor wij uitdagende opdrachten binnenhaalden. Maar, zo zijn er ook genoeg mannen geweest in verschillende lagen van de samenleving die ons vrouwenteam steunden en hielpen waar ze konden. Of het nou politici waren of politieagenten, vaders of neven, autochtonen of mensen met een migratieachtergrond, er zijn zoveel mannen geweest die ons hielpen en toejuichten.

Met deze steun van die bijzondere mannen en vrouwen, met verschillende achtergronden, wil ik stilstaan bij het thema van de Internationale Vrouwendag, wat is: Invloed met Impact. Het samen optreden tegen verharding in de maatschappij en het accepteren en steunen van elkaar ondanks, of liever gezegd dankzij, onze onderlinge verschillen. Alleen door samen te werken komen we daar. Ik hoop daarom dat mijn team en de mensen die ons gesteund hebben een voorbeeld kunnen zijn, van hoe mensen met verschillende achtergronden elkaar kracht kunnen geven en helpen, en dat die positiviteit doorgegeven kan worden.

Ten slotte wil ik graag iets delen met alle vrouwen: wij zien jullie en horen jullie. Wij nemen je zoals je bent. Wij zijn jullie en jullie zijn ons. We blijven doorgaan jullie te helpen je kracht te vinden, op te staan tegen onrecht en te verbinden. De strijd is niet over.

 

Fadua el Bouazzaoui