Sandoz en SVG ontwikkelen animatie ‘Zo Werkt de Zorg’ voor betere gezondheidsvaardigheden

Met de animatie Zo Werkt de Zorg wil Sandoz, samen met stichting Voorlichters Gezondheid (SVG), ervoor zorgen dat Nederlanders beter geïnformeerd worden over hoe de zorg in Nederland is ingericht. En dat is nodig. Meer dan drie op de tien mensen in Nederland kampt namelijk met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Zo weten Nederlanders vaak niet of zorg vergoed wordt, zoals een bezoek aan de fysiotherapeut, of wanneer ze een verwijzing nodig hebben voor ze een afspraak kunnen maken. Ook is het vaak onduidelijk bij welke specialist ze terechtkunnen voor welke klachten. Met de animatie wil Sandoz eraan bijdragen dat deze informatie beter en breder beschikbaar wordt.

Niet alleen de gezondheidsvaardigheden van Nederlanders moeten ermee verbeterd worden, Sandoz wil met de animatie ook de zorg ondersteunen. Tenslotte: hoe beter iemand weet waar hij of zij terecht kan, des te beter zorgpersoneel erop kan anticiperen. De animatie Zo Werkt de Zorg moet er dan ook voor zorgen dat contact makkelijker verloopt en mensen sneller geholpen kunnen worden.

De animatie is opgesteld in samenwerking met stichting Voorlichters Gezondheid, en is beschikbaar in zowel het Engels als het Nederlands en (daarmee) geschikt voor het brede publiek. Daarnaast is de animatie onderzocht op begrijpelijkheid bij mensen van verschillende opleidingsniveaus, en getoetst onder laaggeletterden. Op alle vlakken scoort de animatie goed.

De animatie is hier eenvoudig te downloaden, bijvoorbeeld voor narrowcasting in de apotheek, een tandartspraktijk, de wachtkamers van het ziekenhuis of voor opleidingsdoeleinden.

 

Over Sandoz

 

Sandoz is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van generieke geneesmiddelen en biosimilars met een duidelijk doel: de wereldwijde beschikbaarheid van geneesmiddelen verbeteren. Beschikbaarheid van geneesmiddelen betekent echter ook dat er sprake moet zijn van goede gezondheidsvaardigheden, om onder meer de ziekte en de medicatie te kunnen begrijpen. De animatie Zo Werkt de Zorg draagt hieraan bij en is onderdeel van het MVO-beleid van Sandoz.

 

Zo werkt de zorg in Nederland! (Nederlands)

 

 

Healthcare in the Netherlands (English)

 

 

Is er behoefte aan de animatie in een andere taal? Mail dan Sandoz op marketingsales.support@sandoz.com.