Taal en Gezondheid

In de training Taal en Gezondheid maakt u in brede zin kennis met de zorgverlening in Nederland. De training bestaat uit tien lessen waarin steeds een ander thema centraal staat.

Eenvoudig en laagdrempelig

De training wordt op een laagdrempelige manier gegeven en er wordt gebruik gemaakt van interactief lesmateriaal en herkenbare rollenspellen. Voorafgaand en tijdens de training wordt het kennisniveau van de deelnemers gepeild en hier wordt vervolgens op ingespeeld door de trainster. Kennis wordt niet ingevuld, maar aangevuld.

Inhoud cursus

In de eerste les staat het Nederlandse gezondheidsysteem centraal. Er wordt ingegaan op de werking van de basis en de aanvullende verzekering, het (verplicht) eigen risico en zorgtoeslag. De tweede les gaat in op de zorglijnen binnen het zorgsysteem. Deelnemers weten na afloop hoe zij via de juiste weg bij de juiste zorgverlener terechtkomen. Welke zorgverleners er allemaal zijn en wat zij precies doen wordt in de derde les uitgelegd. Deze staat namelijk in het teken van de zorgverleners.

Naast de werking van de zorgverlening is er ook aandacht voor gezondheid en ziekten. Basiskennis over een gezonde leefstijl staat in de vierde les centraal. Er wordt uitgelegd welke voeding goed voor je is en wat je beter kan laten staan. Ook wordt er ingegaan op het belang van beweging en de schadelijkheid van roken en alcohol.

Ziekten als diabetes en borstkanker worden in de daaropvolgende lessen uitgelegd: Hoe herken je dit bij jezelf? Wat kan je doen om het risico op het krijgen van deze ziekten te verkleinen? Wat houden diabetes en borstkanker nou eigenlijk precies in en hoe wordt dit behandeld? Tot slot staat de laatste les in het teken van medicatie. Verschillende soorten medicijnen en het gebruik hiervan worden toegelicht.

Screenshot (155)

U HEEFT INTERESSE IN DEZE VOORLICHTING?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.